četrtek, 10. julij 2008

Gnezdo med rožami

Naš hiša ima poleg stalnih stanovalcev, se pravi 6 družinskih članov + dva občasna, psa Cofija in ptičev Cilke in Bineta, sedaj še dodatne priseljence. Rojeni na našem ozemlju, torej imajo naše državljanstvo.

Ptičica si je namreč na našem balkonu med okrasnimi rožami naredila gnezdece. Nimam pojma, kako je zašla tja. Nimam pojma, zakaj je izbrala tak prostor za domovanje, ampak sedaj je, kar je. Od sobote namreč v tem gnezdecu uradno domuje nekaj (precej) malih ptičkov. Prvi dan so bili RES grdi (čisto goli in majhni in jak grdi), tudi drugi dan in še danes so RES grdi. Niso taki simpatični kot v risankah. So pa čisto tiho in čakajo, da pride mamica in jih nahrani. Na trenutke imam občutek, da niso več živi oziroma da so storili smrt, ampak so neverjetni. Še vedno dihajo in takrat, ko so v elementu, dajo vsi glavice ven in zapirajo in odpirajo usteca. No, najprej jih odpirajo, da jih potem lahko še zapirajo. Sem pa prepričana, da bodo lepši, ko zrastejo. Bolje za njih.

Gnezdo se skriva med temi rožami ...


Še malo bližje ...


Etola!


Res so grdi!


Sta pa zato naša razgrajača toliko lepša. In toliko bolj glasna. Zjutraj jih dam ven na balkon in potem celo dopoldne take zganjata, da ju cela vas sliši. Svetlejša je Cilka, temnejši je Bine. Kdo je glasnejši pa rajši ne povem. :)


7 komentarji:

Glista Fashionista 10. julij 2008 ob 11:13  

Cilka & Bine FTW!! Sam res sta simpatična!

Tisti RES GRDI ptički bodo pa po moje kmalu malo manj grdi ptički :P

Izgubljena. 10. julij 2008 ob 11:14  

Faceee - joj sta prava lepotca:). Res lepe barve... Ampak tistih divjih ptičkov v gnezdecu pa sploh ne razločim - samo siv puhek vidim :blush: :) - so si pa izbrali zanimiv plac - bi jih naš mačkon že zdavnaj popapcal, če bi bil v njihovi bližini:).

Katja 10. julij 2008 ob 11:34  

Evo, sem dodala še par fotk, bolj od blizu. :)

@GF: Jap, uradno sta Cecilija in Albin. Sta simpatična, ampak se nočeta slikat. Jih moram še mal strenirat. Sej od sobotoe do sedaj so že za 150% lepši. :)

@V: Mi smo tud včasih imel mačkona in bi se zgodilo isto, ampak zdaj smo na ptičih. Očitno. :) Cilko in Bineta moram pa 1x posnet. Kake počneta, če jima zavrtim glasbo ... ::))

Bimmer Girl 10. julij 2008 ob 16:44  

Hehe, kak sta dobra - en čas se kao Bine dere, pol pa Cilka. Mu vrača - go girl :P

Nihljaj 10. julij 2008 ob 17:23  

Vas imajo ptički zelo radi :)

Katja 11. julij 2008 ob 12:22  

Zdele je nekaj v zraku. Nimam pojma kaj, ampak ptičke razganja. ::))

@A: Cilka zmaga. ga je prej tako izrinila od posodice s hrano, da je bil revež čisto šokiran.

Bonny 12. julij 2008 ob 09:00  

Prov luštna sta! Pridem danes pogledat, če bom zmogla pojest vse vaše ovinke navzgor:).

(kravica) Katka 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP