ponedeljek, 13. oktober 2008

Ne počutim se dobro

1. Ker sem očitno zbolela. Zjutraj sem še vsa v pogonu opravila vse svoje dolžnosti - telovadila, šla do Trojice, obesila perilo ... Potem pa mi ni več zneslo. Verjetno posledica vikenda. Dvakrat sem pazila bolne otroke. Ne, nisem žurala. Ampak (prepričana sem) jutri bo že bolje.

2. Ker mi ljudje solijo pamet. Pa kaj te briga, kaj jaz delam? S kom se pogovarjam? Kaj se pogovarjam? In kakšna sem? Ne vem, zakaj ljudje ne razumejo, da je moje življenje moje. Če ne želijo biti del mojega življenja, potem se do mene pač tako ne bodo obnašali. Sploh me čudi, da imajo ljudje čas, da se ubadajo s takimi stvarmi. Je res, da sem bil danes cel dan doma in sem imela obilo časa za razmislek. In sem razmišljala. Brata sta mi včeraj rekla, da sem očitno zanimiva za opravljanje oziroma kaj za vraga delam, da si me ljudje tolikokrat privoščijo. Ne vem. Mogoče sem preveč prijazna in je čas, da nekaj ljudi nekam pošljem. Sem ravno prave volje.

Sicer se imam pa fino. V petek sem pazila Aljo. Sva ustvarjali, se sprehajali, žogali, lovili ... V soboto smo imeli dan odprtih vrat. Že dopoldne priprave in potem popoldne ... pestro. Skuhala sem najboljše kuhano vino na svetu. In najmočnejše. :) Zvečer sem pazila dvojčici. Najprej smo pekle palačinke, gledale risanke, proces pripravljanja za spanje in spat. Ko sem jima brala pravljico (ugotavljam, da so knjige za otroke fenomenalne) reče Špelca, da jo boli trebuh. Sem pač mislila, da noče it spat, kar je precej pogosto. Potem pa začne bruhati. Jojmene. Dvakrat sem šla ven, ker je bilo to zame preveč. Potem sem se osredotočila na Špelco, ki je bila super faca. Sva se umili, preoblekli in zamenjali posteljnino. Potem sta lepo zaspali. Jaz sem sprala posteljnino in šla gledat tv. Potem zaslišim jok. Tečem gor in .... neeeeeee, še Nina. Ponovimo vajo. S tem, da je Nina malo slabše sprejela situacijo. Pa sva se pomirili in zaspali nazaj. Po ponovljenem postopku sem televizijo popolnoma utišala in poslušala, kaj se dogaja. Jap. Nina je spet jokala. Tokrat je bilo vse ok. Malo sva se pocrkljali in je zaspala nazaj. Čez nekaj časa spet. Potem sem jo vzela dol, ker je zbudila tudi Špelo in sta obe jokali ... No, ampak otroci včasih presenečajo. Špeli sem razložila, da se Nina ne počuti dobro in je pridno zaspala nazaj. Nina je šla z mano in se zelo odraslo obnašala. Tako odraslo, da me je prav nasmejala. Razlagala, kako je prišlo do tega, da je bruhala. Kako bova mamici povedali, ... Do pol enih ponoči sva sicer še nekajkrat obiskali wc, ampak je bilo na koncu vse ok. Včeraj sta bili že kot novi (danes sicer baje temu ni več tako) in v polnem pogonu. In ja, danes bruham jaz. :) Sicer sem pa prav ponosna, da sem zadevo izpeljala, kot sem jo. In da sem preživela. Da nisem panično klicala mamice. Ves čas sem imela v mislih, da se je zelo veselila, da gre na koncert. In sploh ni vedela, da sta punci bolni ...

In drugače nič novega. Prebiram druge bloge in se zabavam nad dogajanjem. Berem knjige in gledam tv. V resnici zabušavam. In zdaj grem zabušavat naprej.

Dodatek: Neee, ne govorim tako grdo, kot sem pisala v prejšnjem postu. Sploh ne. Pišem pa lahko grdo. Sploh ni slišati tako grozno. :)

19 komentarji:

Nihljaj 13. oktober 2008 ob 20:05  

Spet si tako pridna, Katja :P

Uf, bruhanje, nekaj izjemno napornega, upam, da ne pride preko kablov do mene. Ti pa se čim prej pozdravi.

Ej, ti imaš že zdaj toliko izkušenj z otroki - a bo sploh kaj novega, ko boš imela svoje? :) Bo že čisto izkušena v vzgoji in negi ;)

Katja 13. oktober 2008 ob 20:09  

Hahaha, po moje me bo minilo, da bi imela svoje otroke. ::))

Ja, pridna, pridna, se kar sama gladim po glavi. Hahahaha ... To je pač občasno moja služba, ki ni nikoli dolgočasna. In če nekje z otrokom preživiš 10 ur, nekaj moraš počet.

Vidiš, zato pa, za razliko od tebe, nimam pojma, kaj se aktualnega dogaja. Ne sledim glasbi, filmom ... nič. Še dobro, da obstaja internet, kjer preberem vsaj najnovejše novice. :)

C. 13. oktober 2008 ob 20:11  

Katjuška, neki imam zate ... če prideš jutri v Lj :P

Katja 13. oktober 2008 ob 20:12  

Kaj pa? Kaj pa? A kaj za faks? :(

C. 13. oktober 2008 ob 20:13  

LOL, ne :)

Katja 13. oktober 2008 ob 20:14  

Hmm, kaj pa je potem? :)

C. 13. oktober 2008 ob 20:16  

Boš že vidla, firbec babji :D

Katja 13. oktober 2008 ob 20:18  

Carmelinka, cel dan sem že doma in nimam kaj početi. Zdej sem našla smisel življenja. Dddddddddd ...

Ne, sej jutr pridem v lj ... definitivno ...

C. 13. oktober 2008 ob 20:20  

I'm glad to hear that :)

Bonny 14. oktober 2008 ob 10:07  

Upam, da si že zdrava in spet v polnem pogonu:).

Katja 14. oktober 2008 ob 11:14  

Jap, bolje. Ampač sem še vedno malo čudna. Pa ne toliko, da bi danes ostala doma ... ::))

Glista Fashionista 14. oktober 2008 ob 11:48  

Deeeeeej povej, kaj si dobila od C. :) Zdej pa zihr ne bruhaš več. mene je vsakič, ko se mse družla s kakim otrokom, blo ful strah, da bo bruhal al pa da bo treba it na wc :):):) Ne, nism zrela za imet svoje! :P

Ana 14. oktober 2008 ob 13:12  

Ne, nihče nima pravice da se vtikua v tvoje življenje, zato ga lahko kam pošlješ, pa brez usmiljenja

drugač sem pa brez besed

js sm s tabo!, nekateri pa so eni *********

storyteller 14. oktober 2008 ob 14:27  

Ja, se strinjam. Včasih moraš pokazati zobe. Sama vedno bolj ugotavljam, da začenjam razmišljat tako, kot drugi to od mene pričakujejo. In mi to ni všeč. Moram prekinit to, preden se ujamem v začaran krog.

Upam na hitro okrevanje! :)

PETRUŠKA 14. oktober 2008 ob 14:39  

Mah, bruhanja bo še na tone. Tuje bruhanje gre tudi meni na...bruhanje:) A ne skrbi, ko boš mela svoje otroke, boš lahko vse prijela, pa ne boš pomislila na to, da je grozno...

Ne pusti drugim, da dirigirajo na tvoje note. Bodi ti. Jaz sem bila ujeta v tem, da mi je nekdo nenehno dirigiral, sama pa sem plesala. In še danes se motam ven iz te mreže, se borim, da sem lahko taka, kot sem.
Ti si čudovita!

Upam, da je bilo presenečenje, darilce super:)

Bimmer Girl 14. oktober 2008 ob 14:44  

@GF: Jaz pa vem, jaz pa vem, sem bila poleg :P Skor jo je na potovanje povabla, Katja je bla čist happy, hehe. No na izletek gremo ju3 ;)

Katja 14. oktober 2008 ob 21:05  

@GF: Velikaaaa skrivnost. Ne, sej ne. Plačala mi je izlet za NY. Jupiii ... hahaha ...

@Ana: Tenkjuuu, kaj bi jaz brez tebe? ::)) Šele danes sem se odločila, da imaš prav. Od sedaj naprej bom nesramna. Do tistih, ki si to zaslužijo. :) Midve že veva. :)

@ST: Hvala. Sem veliko bolje. Oziroma čist ok. :) In ja, padeš v začaran krog. Boljš da to preprečiš preden ti naredi preveč škode. :)

@Z: Hvalaaa. Res je. Res je pa tudi, da sem se spomnila nate, ko sem se ubadala z malimi bolniki. :) Kaj vse naredi volja. Še en dan prej bi rekla, da tega pa že ne bom počela. :)

@A: Psttt ... :)

Bimmer Girl 14. oktober 2008 ob 21:34  

Katja, ju3 mej obvezno opremo s sabo, hahaha :D

Unknown 15. oktober 2008 ob 00:54  

Kolk pa ženske kako stvar dramatizerate. čez vašo čast se pa ne sme nč rečt, še vprašat se vas nč ne sme. Ne vem od kje ves ta občutek ogroženosti? Kaj a ene teme so pa tabu?
Če človk neki vpraša še ne pomeni, da se vanj utika, ga kakorkoli obsoja ipd...
U glavnem cela drama... sploh ne vem, če je vredna omembe v tvojem blogu, še manj pa komentarja.

(kravica) Katka 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP